Amintirile din copilarie ale lui Ion cu Vaca.

Doarme_cu_vaca_.jpg

Amintirile din copilarie ale lui Ion cu Vaca.

Amintirile din copilarie ale lui Ion pornesc intr-un satuc de la marginea Oltului, la Coioasa, in capul dealului se gasea o casa facuta din chirpici, cu 3 zarzari in fata gardului care mai avea o portita legata de 2 peri. Acolo il zareai pe Ionut mai toata ziua, cocotat in pom, cu un fes pe cap pe care-l purta cu mandrie si vara si iarna.

Mi-aduc aminte ca de fiecare data cand treceam pe langa casa lui, Ionut al nostru zbiera cat il tineau plamanii: CUCUCURIIIIIIIIGUUU!!!!!!!!!!… de se speriau caii si animalele din ograda. Adica vaca Margareta, Porcul Sancho ( in romana Sandu) si curcanu AmBile.

Era un copil amarat, inca de mic isi confectiona jucariile singur: papusi din spicele de grau adunate de pe camp, skiuri din bucati de gard pe care le zdrelea cu toporisca si… mai tarziu, socotitori facute din cacareze de oaie pe care a invatat sa rezolve probleme de matematica pana la varsta de 12 ani cand a ramas repetent.

Ajuns acasa incepe sa planga si sa suspine de isi inghitea mucii de frica sa nu il trimita mami lui cu vaca Margareta la pasunat drept pedeapsa pentru anii ce urmau sa vina.

Cand Ion a mai crescut, indragostit de fanul proaspat cosit, tolanit sub nuc, ii vin in minte lucruri nastrusnice. Se gandea ca intr-o zi o sa plece intr-un oras mareeeeee, mareeeee, cat p**a lui de mare si o sa se intoarca acasa cu adidasi noi.

Asa era Ionel, un baiet romantic. Ii placeau florile si cantul pasarilor, diminetile racoroase si zilele insorite, mirosul de balega si spuma lapteului proaspat muls.

Evadarea..

E si uite asa … mai trece un an, mai trec doi si Ion isi ia la revedere de la cei de acasa. Se suie intr-un carucior de butelie tras de Margareta si urraaaaaaaa spre orasul care avea sa ii schimbe complet viata.
Acum, il puteti gasi pe chatul apropo, sub nickul {-_-}, cunoscut de prieteni ca Ion cu vaca.
True story!
<3

About Cici

Moderator al camerei de chat #Apropo, Autor la sectiunea POVESTI/POEZII a paginii ApropoCHAT.ro

View all posts by Cici →

Lasă un răspuns