Cum am aterizat pe chat/irc..

xzI09XSlzwgZEi.jpg.pagespeed.ic.qK1SNGnvqK.jpg

Primii pasi catre Chat / IRC

Primii pasi catre CHAT / IRC au inceput la sala de net in cartier, niste PC-uri prafuite cu Counter-Strike 1.5 si iconita de la mIRC!

Dupa ce ne rupeam genunchii pe cimentul din fata blocului la fotbal, eram strigati pe rand de catre parintii nostri pentru a lua cina si bineinteles pentru a cersi cativa lei pentru full night la sala de internet din cartier.

Acea sala/isp se numea Xana. Ne adunam acolo gramada si ne bateam pentru a prinde loc la calculatoarele cu casti.
Eram fierti pe 2 joculete, care, la momentul respectiv erau in top: Counter-Strike 1.5 si Battlefield 1942. Pierdeam nopti intregi jucand acele jocuri si nu eram singurii! Pana si administratorul salii era cu noi aproape in fiecare seara.

Dupa un update la PC-urile din sala, pe desktopuri a aparut o iconita ciudata cu cele 3 culori ale drapelului nostru! Acea iconita apartinea clientului Internet Relay Chat, mIRC.
Unul din tehnicienii ISP-ului, un baiat pe nume Vlad, instalase un Server IRC+Servicii (Acelesi ca si cele existente pe ApropoCHAT) pentru toti clientii retelei Xana. Pentru prima oara am dat dublu click pe mIRC si m-a conectat la serverul irc.xana.ro in mod automat, pe canalul #Home.

Primul an petrecut pe IRC, a fost un an de “dating”.

La ASL raspundeam cu varsta de 18/19 ani si dadeam intalnire fetelor in statia de tramvai aflata pe cealalta parte a strazii (Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar in proportie de 90% din fetele care au venit, erau plinute si destul de urate, de aceea noi doar priveam din fata salii catre cealalta parte a strazii).
Dupa primul an, am reusit sa ma conectez si pe UnderNET, loc in care am intalnit multe persoane cu care sunt prieten si in ziua de azi, multe persoane de care nu mai stiu nimic de ani buni dar de la care am invatat foarte multe chestii in domeniul INTERNET(general) si multe persoane care, in loc sa fie sincere si sa nu se ascunda “pe fir”(Actual WiFi), au ales sa povesteasca meserii de care auzeau pe la televizor sau sa detina lucruri vazute doar prin filme.
Tot pe acel UnderNET am intalnit si echipa administrativa a chatului Apropo:

GEMENII – Fondator al chatului Apropo
eMu – Fondator al chatului Apropo
xpl0ziv – Fost Administrator al chatului Apropo

Al doilea an pe IRC/CHAT:

In al doilea an de IRC, vizitand cateva pagini cu tutoriale in domeniu, am dat de un soft cu care “iti puteai crea propriul server”, soft pe care l-am descarcat si rulat imediat. Interesat fiind de functionarea acestui IRC, am ajuns sa instalez/modific/configurez servere/servicii IRC cu ochii inchisi.
De asemenea, orice retea IRC Avea nevoie de o pagina web, pagina pe care o schimbam aproape zilnic din dorinta de a gasi-o pe cea mai potrivita. (De aici am invatat codul HTML si apoi si PHP).
Evolutia a fost destul de mare, iar la momentul actual scoatem si profituri de pe baza paginilor web pe care le detinem.

Pentru mine CHAT-ul nu reprezinta locul unde “intru la agatat” sau locul unde pot intra pentru a ma prezenta ca o persoana falsa cu diverse masini de lux si apartamente pe Dorobanti. CHAT-ul pentru mine reprezinta primul pas facut spre INTERNET!

3 Comments on “Cum am aterizat pe chat/irc..”

  1. Everything is very open with a really clear description of the issues.

    It was really informative. Your website is extremely helpful.
    Thank you for sharing!

  2. Hello, stiu ca nu mai intri pe chat si habar n-am daca tu vei citi acest mesaj. Din capul locului, iti spun ca nu ma intereseaza sa treaca de “moderat” ci doar sa fie citit de cine trebuie. Mai fa putina curatenie in echipa aia mucegaita de operatori, gen mellow. Nu stiu cine o tine si cine a fost neinspirat sa-i dea si @, stiu doar ca vine de pe under unde parea relativ normala atata timp cat discutiile cu ea rareori depaseau un “meow meow” si pupici. In rest, nu m-am plans si nu ma plang de nimeni. Se vede si dupa cate banuri sau kickuri am luat de cand sunt acolo, adica zero. Nu sunt o persoana conflictuala si, cu atat mai putin, nu stau sa ma tiganesc cu toate plosnitele intretinute care nu-s in stare sa-si creeze o viata nici in mediul in virtual, daramite afara, in schimb o toaca prin private pe-a altora si fac abuzuri dand ban pentru ca POT si jignesc gratuit pentru ca li se permite. Odata parintii care n-au educat-o cand trebuia, apoi aici. Afara nu ar indrazni nici sa mi se adreseze privindu-ma in ochi. Si macar daca aveam ceva de impartit. S-a scremut vreo 2 zile sa ma faca sa inteleg ca-mi stie numele si faptul ca am ocupatii artistice. Ei, si? Aceasta toapa e un fel de Tarkan ala de Romania in varianta feminina. In fine… e decizia ta daca alegi sa tii cont de pareri si, desigur, mai sunt si alte chaturi si nu m-am nascut pe Apropo, dar am considerat ca e de datoria mea sa-ti atrag spun ca lucrurile au luat-o razna in “ograda” apropo. Merci ca m-ai “lecturat”.

Lasă un răspuns