Doi prieteni. Povestire creata de Cici

sVnnmLU.jpg

Doi prieteni.

Doi prieteni. Povestire creata de Cici @ ApropoCHAT / Apropo-CHAT

Dan si Emu erau prieteni inca de mici si tot de mici se vedea o clara diferenta de personalitate intre ei si nu numai.
Adica Emu avea p**a mai mare iar DAN era mai descurcaret.

eMu

Emu avea p**a atata de mare incat maica-sa ,( doamna Frusina) ii punea fusta in loc de pantaloni pe motiv ca domne :”sa respire copilu”.

Dan

Danuts in schimb era foarte talentat la tot ceea ce inseamna arta: picta icoane, canta la tambal cu frane, facea corneturi si confenctiona cu mare usurinta bilute si balonase din muci, prin presare sau compresie pe care le dadea apoi cadou fetitelor si invatoarei de 8 martie. Cei doi prieteni erau de nedespartit.

 

Sarbatorile

Cand se apropiau sarbatorile, copiii se pregateau de colindat. Cel mai tare le placea sa o colinde pe tanti Mia, o femeie la vreo 30 si ceva de ani cu tate mari si sloboda de gura, dar generoasa cu copii. Pentru ea, Dan si Emu pregateau altfel de colinde : ” Mos Craciun cu batu-n cur” sau “O ce gaoaza minunata”. La final de recital, doamna Mia ii recompensa cu cate-o tigara si o suta de Tanita.

Mai tarziu cand au ajuns la liceu, Emu a fost trimis in grupul copiilor supradotati iar Dan a fost introdus in corul scolii, unde era un fel de copilul orchestra, admirat de fete frumoase si vanat de grasane, care mai de care mai sleampata si mai boccie.

Scoala

Dupa ore, mergeau impreuna spre casa. Sorbind dintr-un muc de tigara pasat de la unul la altu se opresc langa o consignatie si se aseaza turceste pe bordura nu inainte de a trage doi scuipati in stanga si-n dreapta ca sa nu ridice praful. Poposeau acolo timp de vreun ceas, timp in care povesteau care gagica are curu mai bombat, care are tatele mai mari, care e curva, care e fata cuminte si alte chestii de genul asta.

Pe la varsta de 20 si ceva de ani, cei doi prieteni isi iau la revedere. Dan urma sa plece peste hotare. Odata cu intrarea Romaniei in Uniunea Europeana s-a dat dezlegare la ciordit si Dan n-a mai stat pe ganduri.

 

Despartirea

Ca sa testeze terenu` incepe cu lucruri marunte: cleme de par, pui la rotisor, casetofoane Alpine, parfumuri, telefoane si in cele din urma… masini. Mai tarziu isi deschide magazin online si intra in legalitate, pe schema ” Tu comanzi si eu iti fac rost”.

In tot acest timp, Emu ramas singur isi ineaca amarul in tot felul de jocuri si joculete de pe facebook in care a invatat sa planteze morocovi, cartofi si varza, sa ude florile si sa construiasca case. Acum face parte din alianta “Ark of Osiris” cu rank de guvernator cu care a cucerit multe teritorii in jocul “Rise of Civilization”.

About Cici

Moderator al camerei de chat #Apropo, Autor la sectiunea POVESTI/POEZII a paginii ApropoCHAT.ro

View all posts by Cici →

Lasă un răspuns